Solliciteren met sociale media

De tijd dat we als jeugdwerker onze papieren sollicitatiebrief op de post deden is lang voorbij. Tegenwoordig kun je alle mogelijkheden die het internet biedt benutten om je sollicitatie kracht bij te zetten.

Hoe begin je eraan?

Solliciteren met sociale media visueel duidelijk gemaakt in een infographic boordevol cijfertjes

Lees meer
 

About.me

About.me

Een visuele voorstelling van wie je bent? Handig verzameld op een online webpagina? Dat is About.me. Ideaal om als link mee te sturen met je sollicitatie.

Lees meer
 

Facebook

Als je gaat solliciteren, dan zal je potentiële nieuwe werkgever je ongetwijfeld googelen en facebooken. Je neemt dus best een aantal voorzorgsmaatregelen.

Lees meer
 

Pinterest

Pinterest

Interesses pinnen op een virtueel prikbord. Daar draait het bij Pinterest allemaal om. Maar hoe kun je dit sociale netwerk inzetten voor je sollicitaties?

Lees meer
 

Jezelf uit Google halen

Jezelf af en toe eens googelen is essentieel om je digitale schaduw in de gaten te houden. Een potentiële werkgever zal je namelijk ook googelen. En dan zorg je maar beter dat bepaalde sites of gegevens niet opduiken.

Lees meer
 

LinkedIn

Belgen zijn fervente gebruikers van het professionele sociale netwerk LinkedIn. Leer hoe je er zelf meer uit kunt halen.

Lees meer